13 september 2011

En mängd nya försvarsbloggar


I dag poppade det upp en mängd nya försvarsbloggar på nätet. Försvarsmakten har öppnat upp för fler bloggar än bara flygvapenbloggen och armébloggen som har funnits sedan en tid. Den mest intressanta bloggen blir förhoppningsvis marinbloggen som är sist ut av försvargrensbloggarna. Precis som Commander skriver så kanske det är en återgång till att Försvarsmaktens tre försvarsgrenar får mer utrymme. Steget till att återinföra organisationen med tillhörande marinchef, armécef och flygvapenchef kanske närmar sig alltmer - förhoppningsvis!

Cornucopia har i sitt inlägg om alla dessa nya bloggar misstänkt att det kommer att bli tillrättalagt och korrekt. Cornucopia har förstås helt rätt. Det finns troligen inga bloggar på FM bloggportal som kommer att sticka ut hakan i någon större omfattning utan kommer sannolikt enbart att ha ett innehåll av karaktären verksamhetsbeskrivning eller som ett forum för chefer att sprida information. Med andra ord så kommer dessa bloggar aldrig att kunna konkurera med bloggar som Wiseman m.fl. vad det gäller att dra fram lik ur garderoben eller att beskriva de brister som finns.

Bloggen Cynismer har också gjort en snabbanalys med några korta slusatser som jag delar.

De mest intressanta bloggarna och framförallt de bloggar med marin anknytning återinns i blogglistan här till höger. Bloggar som Utvecklingsbloggen, Log-bloggen och  den något märkliga Vive somnium tuum känns rätt ointressanta och ligger för tillfället på Skippers utelista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna