15 maj 2013

Filmtips från det värdelösa invasionsförsvarets tid.

I dag blir det inget vanligt blogginlägg. I stället bjuder vi på tre gamla filmer producerade under det gamla värdelösa invasionsförsvarets tid. De var planerade att lyftas fram i samband med incidenten som allmänt benämns som "ryska påsken". I stället för att de ska ligga undangömda i ett hörn på youtube så lyfts de i stället fram här och nu och visar det försvar vi hade där och då(Viss ironi förekommer i såväl rubrik som text).

4 kommentarer:

 1. Är inte det där en ren kapning av vad
  http://hjak.se/
  har grävt fram?
  Jag hoppas att du har hans medgivande för att kopiera det. Inte för att han har några juridiska rättigheter till det, men bara för att det är god sed bloggare emellan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men snälla du...
   Vet du vad youtube är, och vad en länk är?
   Man kopierar alltså inte någonting över huvud taget.

   För övrigt så gräver man inte fram något på youtube, det är bara att skriva det man söker efter så kommer det fram direkt.

   Suck!

   Radera
 2. Ja det är ju inte klokt vilket otroligt dåligt luftförsvar vi hade under Kalla kriget, ca 1000 stridsflygplan, knappt 100 STRIL centraler (Lfc, Lfuc, Rrgc, Lgc), över 1000 Ls, och långt över 100 radarstationer. 1000-tals omedelbart gripbara vpl osv mm

  Tacka vet jag dagens 4 div, 2 StriC och x radarstationer (x = hemligt men långt under 100)

  "Bra" jobbat Persson, Reinfeldt och era Fömin!

  OBS viss ironi förekommer

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Långt över 100 radarstationer" Hur räknar du då egentligen? Summan av alla radarstationer som någon gång var i drift under hela kalla kriget kan kanske bli i närheten av 100, men aldrig att det vid ett visst tillfälle fanns så många i organisationen.

   Visst hade vi mer resurser då än nu, men riktigt så mycket var det inte. Tiden när vi hade 1000 stridsflygplan var också tämligen kort.

   Radera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna