30 juni 2016

Vindkraft, SR Ekot och sista kolumnen i SvDEn kort sommaruppdatering här på bloggen:

Mitt föregående blogginlägg avhandlade den planerade och katastrofala vindkraftparken i Hanöbukten, som måste stoppas/flyttas. Problemet är att en saklig debatt, utifrån alla militära aspekter runt detta är svårt att föra, då stora delar utgörs av sekretessbelagd information, och måste så förbli.

Moderaternas Annicka Engblom har dock publicerat delar av den avhemligade skrivelsen på sin blogg, väl värd att läsa även om den maskade skrivelsen inte ger den fullständiga bilden.

---------

Här om veckan skrev jag krönika i BLT under rubriken "Missledande uppgifter sår tvivel om försvarets trovärdighet" som avhandlade SR Ekots missledande uppgifter om Operation Örnen samt de besynnerliga ryktet man har spridit om tysk ubåt i svenska vatten...

Några dagar senare inkom ekochefen Olle Zachrison och reportern Mats Eriksson med en replik till BLT kopplat till min krönika. I samma artikel längst ned återfinns mitt korta svar till de båda.

Lyssna gärna på Ekots korta sändning och skapa dig en egen uppfattning...

---------

Förra veckan skrev jag min sista kolumn i SvD med anledning av att SvD kommer att prioritera att ge utrymmet till sina egna skribenter istället för externa krönikörer. Således är jag nu "free agent" på marknaden. Kontaktuppgifter finns här på bloggen.

Nu får vi hoppas på lite semesterväder!


4 kommentarer:

 1. Här är något för Ekot att plocka upp.

  Det är Portugal som kränker, se bara här:
  http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2016/06/svenskt-sjoterritorium-krankt/
  Ingen rök utan eld, det är säkert portugiserna som har varit här hela tiden,
  portugisiska örlogsmän är livsfarliga.

  SvaraRadera
 2. Vanligtvis välunderrättade källor gör gällande att statsradions ekoredaktion inom kort avser publicera uppgifter om att de fjärrstyrda flygfarkoster som i juni flög in över förbjudet område vid Utö i Stockholms södra skärgård, under den Natoledda militärövningen Baltops, är av tysk nationalitet...

  SvaraRadera
 3. Marinen får bygga nya nät för att fånga drönare med helikopter. Två sidoarmar med ett nät under helikoptern skulle göra drönarfisket lyckat. En säck-liknande del på nätets nedre del och drönaren kan levereras till väntande tekniker. 'Fula fiskar' i luften tas med vajer-nät.

  SvaraRadera
 4. Indignationen är hög hos framträdande representanter för Putins svenska brigad.
  Insinuationerna i den liberala dagspressen om att de fjärrstyrda flygfarkosterna vilka observerades i luftrummet ovan Utö skulle vara av rysk nationalitet anses åtskilligt kunna störa konungarikets goda förhållande till främmande makt.
  Hirdman hävdar med emfas att Ryssland överhuvudtaget inte har några stridskrafter grupperade närmare sin nationsgräns än 1500 km, för det fastställde Putin härom dagen vid sitt besök i Finland. Mossberg hävdar att flygfarkosterna är av italiensk tillverkning och utsända av västliga nationer. Oscarson anser Nato vara roten till allt ont, Fredriksson mumlar om budgetdrönare och skribenterna på Aftonbladets kulturredaktion anser att det i den ryska kulturen aldrig funnits utrymme för några drönare...

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna