4 februari 2017

Försvarsberedningen 2017-2019

Foto: Dennis Abrahamsson/Regeringskansliet

Idag skriver jag en krönika i BLT om den nya försvarsberedningens arbete som återfinns att läsa här. Jag konstaterar att en vi har en långdragen försvarsberedning som kör i snigelfart samtidigt som den negativa omvärldsutvecklingen åker expresståg...

Försvarsberedningens webbsida återfinns här.
Anvisningarna i sin helhet återfinns här.

Ledamöterna i beredningen är:

Björn von Sydow (S) tillika ordförande 
Kenneth G Forslund (S) 
Åsa Lindestam (S)

Beatrice Ask (M)
Karin Enström (M)
Hans Wallmark (M)

Allan Widman (L)

Mikael Oscarsson (KD)

Daniel Bäckström (C)

Mikael Jansson (SD)

Stig Henriksson (V)

Anders Schröder (MP)

1 kommentar:

 1. Vi bör lägga ner försvarsberedningen och bara ha kvar den säkerhetspolitiska analysdelen var 4e år.

  Att försvarsberedningen sitter och gör en ny 10års strategi var 4e år funkar inte. Det har aldrig hänt att en försvarsberedning har lycktas fatta ett bra försvarsbeslut. Alla Försvarsbeslut har varit bra när dom fattades men inte på lång sikt några år fram i tiden vilket är hela iden, det har varit olika grad av katastrof. Att producera bilder på nöjda försvarspolitiker som står och ler på kort och som säger samma sak varje år på folk ock försvar är det enda som kommer fram.

  Vi skall komma fram till vilket försvar vi skall ha vilket är ett försvar designat för strategiskt överfall som Bengt Gustafsson tog fram planen till, med rejäl tröskeleffekt ordentligt tuggmotstånd med substantiell slagförmåga och även lite uthållighet, ett invasionsförsvars kommer vi aldrig någonsin mer att ha.

  Sen har fokuserar vi på olika budgetar i stället och ändrar när det behövs, ex

  Förbandsverksamhet
  Militär infrastruktur byggnader baser minlinjer
  Investeringar i vapensystem
  Utlandsverksamhet
  Forskning
  Osv


  Försvarsberedningarna ger ett perfekt tillfälle att var 4e år skala ner massa militär förmåga på ett sätt som ser ansvarsfullt och ordnat ut.

  Det har blivit ett jävla gnäll nu över att sossarna vill att alla förslag skall vara "finansierade" så då blir det svårare att komma fram till ett bra beslut. NI ska väl för fan ändå finansiera allt slutändan ändå!!
  Det är bara att finansiera!!!! Idioter.

  Det kan finnas en förklaring till att försvarsberedningen under ledning av Björn vonsydow nu krävr att allt skall finansieras. Förra gången var det ett enormt gnäll över att sossarna skulle satsa 900 miljoner som var "ofinsnsierade" och moderaterna "finansierade" hela 75 miljoner kronor!

  Det här blir ett bra tillfälle för Björn att återupprätta hedern för sossarna och äntligen få till ett försvarsbeslut som är relevant i iaf några år fram i tiden.

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna