21 februari 2011

Hur man kväser en debatt?

Fick i dag en mycket intressant kommentar från en högt uppsatt herre (direktör) i det svenska näringslivet som arbetar inom en stor etablerad koncern som finns över hela landet.

Anledningen att jag vet detta, är att jag fick ett separat mail med mer bakgrund om vem som ligger bakom innehållet, och vet således också var han arbetar.

Budskapet handlar helt enkelt om hur man från högre chefer kväser en icke önskvärd debatt. En taktik som skribenten mycket väl känner till från storföretagen inom den privata sektorn. En mycket intressant och minst sagt annorlunda kommentar som kräver eget utrymme. Jag tackar för kommentaren och publicerar den här.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hej Skipper.
Följer din blogg liksom många andra försvarsbloggar.

Är verksam i det civila och innehar en mycket hög chefsbefattning i ett företag med en hård företagskultur. När ni nu har fått klartecken för öppen kommunikation borde ni titta på hur det fungerar i organisationer som har haft detta i många år och hur man där kväser debatt eller hindrar information att "komma ut".

Amiralens öppna kommentar är ett skolboks exempel på hur man skall agera och uppnådde precis det han ville. Det är nog dags att ställa in sig på att kursändringen från FM gällande information även innefattar att man hanterar dessa frågor annorlunda än tidigare.

Så fortsätt blogga och du och andra bloggare får helt enkelt vara beredda på att ammunitionen har ändrat karaktär och utseende och anpassa er till detta.

Lycka till.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Personligen har jag ändå svårt att tro att det skulle finnas någon större tanke och planering bakom kommentaren till det nu raderade inlägget som avses, utan ser det mer som en spontan reaktion.
Men det är däremot enbart mina egna spekulationer.

2 kommentarer:

 1. Skipper, en sak är säker och det är att du inte behöver bry dig om vad dessa högre chefer säger, det är bara marionetter, gjorta och formade av "crepp-papper", dvs inget dom gör eller säger fyller ett värde.

  Fortsätt du blogga, din blogg följs med stort intresse tillsammans med övriga bra försvarsbloggar!

  Keep on going!!!

  SvaraRadera
 2. @0715

  Tack för din positiva feedback.

  Håller däremot inte med dig i din syn på högre chefer. Tycker nog de flesta chefer gör ett bra jobb, och att många av dessa även har många kloka tankar och synpunkter.

  Sedan finns det alltid undantag. Det kanske är dessa du träffat på.

  Det som jag hade önskat är att fler högre chefer skulle våga säga i från uppåt, när alla grundlösa och verklighetsfrånvända planeringsdirektiv dimper ner.

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna