27 februari 2013

En halv miljon!

I går passerade antalet besök på bloggen 500.000 sedan starten för två och ett halvt år sedan vilket får betraktas som godkänt för en ren amatörblogg som endast avhandlar ett begränsat särintresse.

Det är framför allt sedan sommaren förra året, i samband med Almedalenveckan som besökssiffrorna började att öka ordentligt och antalet besök per dag ligger nu i snitt runt 2000. Självklart ökar antalet besök ju mer turbulens det är runt Försvarsmakten, och inom försvarspolitiken. Men då bloggens syfte är att belysa viktiga frågor inom försvars- och säkerhetspolitiken så är detta fullt naturligt.

Spåkulan säger att besöksfrekvensen kommer att öka ytterligare från och med då BU14 släpps på torsdag/fredag. Det blir således en oönskad ökning då utkomsten av RB7 inte kommer att generera några vinnare, i synnerhet inte Försvarsmakten.

I detta sammanhang måste man passa på att tacka Wiseman som står för hela 20% av alla inlänkningar hit. Men även Cornucopia som ständigt ökar i statistiken.

Glöm inte att Skipper också finns på twitter under @Twitt_Skipper där dagsaktuella händelser kommenteras i kortare ordalag än här på bloggen.

Tack alla ni som läser och kommenterar, det är ni som är drivkraften!

7 kommentarer:

 1. Fortsätt i samma andra!

  SvaraRadera
 2. Grattis och tack för en bra och viktig blogg.
  /Henke

  http://www.SoldF.com

  SvaraRadera
 3. Grattis! Ser fram emot kommande läsning.

  SvaraRadera
 4. Ett stort grattis till bloggens framgångar.

  Det hedrar dig verkligen att du satt ett rejält streck i den destruktiva "debatten" mellan marinens olika verksamhetsställen. Nu gäller det att överleva.

  De enda yrken där man konstant kan ha fel och ändå få betalt är meteorolog och moderat försvarspolitiker. Det finns väl inget läge som är så illa, att en moderat försvarspolitiker inte kan förvärra det.

  SvaraRadera
 5. Skipper, det är bla. tack vare dig som marina frågorna håller sig flytande (hehe) En bred belysning behövs på ett stort antal komplexa problem.

  SvaraRadera
 6. Moderat försvarspolitik är lite som familjen Dafgårds köttbullar; inte så lite hästskojeri. Skillnaden däremot är väl att Dafgårds köttbullar inte innehåller någon bullshit.

  SvaraRadera
 7. Gratulerar till framgången – ständigt mycket läsvärda inlägg om ett "begränsat särintresse" som borde vara betydligt viktigare än det anses vara. Låt oss hoppas att nästa halvmiljon besökare hittar hit snarast!

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna