30 oktober 2010

En forum för de marina frågorna?

Det här blir det första inlägget på den här bloggplatsen.

De poppar upp lite här och var, alla försvarsbloggar som har blivit så oerhört viktiga för försvarsdebatten. En stor orsak till detta är förstås den enorma avsaknaden av öppenhet inom Försvarsmakten. Förre ÖB, general Håkan Syrén införde begreppet ÖRA - Öppenhet, resultat, ansvar.

Tyvärr upplever nog väldigt många försvarsanställda den raka motsatsen i sin vardag. Därför är vikten av att på ett enkelt sätt kunna debattera försvarsfrågor stor. Med anledning av försvarsbloggarnas tillkomst upplever jag att framför allt försvarsanställda, men även många andra har engagerat sig mer i den allmänna försvarsdebatten nu när det finns enkla och tillgängliga forum som dessa bloggar utgör.

Wisemans Wisdoms är den största och mesta försvarsbloggaren, tätt följd av Chefsingenjören. Två eminenta bloggare med djup kunskap om det mesta. Jag vet att många försvarsanställda följer dessa dagligen.

Dessvärre så anser jag att det har saknats ett forum med fokus på de marina frågorna. Bloggen Vakthavande höll den tretungade flaggan högt, men försvann tyvärr alltför abrupt utan närmare förklaring.

Den här bloggen kommer därför att försöka bevaka Marinens intressen i försvarsdebatten. Gästinlägg från alla med tankar runt detta välkomnas självklart. Hur mycket skrivet det blir, och om några läsare hittar hit återstår att se.

6 kommentarer:

 1. Ett högst välkommet tillskott! Marinfrågorna förtjänar en bättre belysning.

  SvaraRadera
 2. Trevligt och behövligt initiativ. jag är aktiv sjöofficer som följer Wisemans blogg med intresse - och jag kommer definitivt att följa denna blogg och se vartåt den bär, både avseende aktualitet och kvalité...

  SvaraRadera
 3. Anonym sjöofficer: Kvalitén kan jag inte garantera, men förhoppningsvis så ska vi kunna lyfta fram många för Marinen aktuella frågor till dagsljuset framöver. Du och alla andra insatta är hjärtligt välkomna att få era tankar publicerade här.

  SvaraRadera
 4. Välkommen in i spelet Skipper

  SvaraRadera
 5. Välkommen, Skipper!

  Frånvaron av en marinblogg har varit överhängande en längre tid. Har därför själv börjat skriva lite under titeln Commander's Log (http://commanderslog.blogspot.com/) Förhoppningsvis kommer jag att orka och hinna skriva texter med det marina perspektivet i fokus.

  / Commander

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna