1 mars 2011

Hkp4 lämnar Kallinge

Är det verkligen så att det var sista gången vi fick se en flygande Hkp-4?
Tyvärr kanske det är så. Tyvärr är väl nu också sista hoppet ute för en sjöoperativ helikopter innan Hkp-14 levereras. Hkp-16 fyller inte dessa behov på något sätt.

Och det där med att helikoptern ska ersättas "på sikt" är ju sant. Frågan är väl hur långt "på sikt" är?

5 kommentarer:

 1. Känns ju naturligtvis vemodigt när ett så betrott och beprövat system går i graven. Dock har det i praktiken varit dött en längre tid och nu har vi bara resurser till att blicka framåt mot kommande system. Det som är positivt med Hkp16 ur sjöoperativ synpunkt är väl kanske att den avlastar Hkp14B i den markoperativa rollen vilket ger mer tid åt Hkp14B till "annat". Kan det vara ett rimligt antagande?

  Väntar förövrigt fortfarande på fortsättningen om Rb15.. Har gått låååång tid nu sedan förra inlägget som lovade en fortsättning ;-)

  /H

  SvaraRadera
 2. @1549

  Du har helt klart en poäng i att Hkp-16 kanske kan göra att "marinen" får dragningsrätt på de Hkp-14 som ska bli det där "annat" som jag vill likställa med "sjöoperativa".

  Fortsättningen på Rb15 kommer. Inlägget är i stort sett färdigskrivet. Jag slipar på några detaljer som jag vill verifiera först. Håll ut! :)

  SvaraRadera
 3. Såg förmodligen denna helikopter över Järntorget/Göteborg vid 11:30-tiden och då smygandes över taken.
  Vi som bor i Göteborg är ju vana över att höra detta vackra ljud fråm motorerna när de smyger över taknockarna i stan när divisionen var baserad på Säve :)

  Eller när man tänker kuriosa när de fick det då vanliga uppdraget att leverera julgranen till Gustav Adolfs torg.

  Nu mera nostalgi och skall men se en sådan så blir det Aeroseum som gäller :)

  SvaraRadera
 4. Såg en Hkp4, en Hkp 10 och en Hkp 15 som sakta passerade över örlogshamnen idag. Mycket vemodigt... Det är en epok som slutligen begravs, även om den MÅSTE återuppväckas i framtiden. Vågar dock inte hoppas på att Hkp 16 ger "marinen" ökad tillgång till Hkp 14. Det kommer alltid att finnas fläsk att flytta...

  SvaraRadera
 5. Glöm det gamla! Fokusera på det nya!

  Dr Blå

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna