9 mars 2014

Omfattande ökning av länkar med skadlig kod på bloggen!

Sedan förra fredagen har en omfattande ökning av kommentarer till blogginlägg innehållande länkar med bedömt skadlig kod skett här på bloggen.

Eftersom jag granskar samtliga kommentarer innan publicering så har inga sådana släppts igenom så att de syns för er läsare. Men det innebär förutom ett omfattande merarbete även risken att någon kommentar trots allt går igenom, eller att jag själv av misstag råkar klicka på någon länk.

Det har i storleksordningen gått från tidigare nästan noll till ca 20 skräpkommentarer om dagen som innehåller suspekta länkar och där kommentarerna är skrivna på Engelska. Ofta med innebörden..
"Hi, I read your blogs like every week. Your story-telling style is awesome, keep doing what you're doing! I have written an article that might interest you [länk]"
"I have read so many posts on the topic of the blogger lovers however this post is in fact a fastidious piece of writing, keep it up. You have to check this out [länk]"
Av den anledningen tvingas jag nu vidta vissa åtgärder. Jag kommer från och med nu införa verifiering av kommentarer där du som kommenterar måste fylla i ett textfält. Jag har valt att även i fortsättningen låta er som läser kommentera anonymt om ni så vill. Dock är det fördelaktigt om ni använder av ett och samma "nickname" när ni kommenterar så det blir ett begripligt sammanhang.

Det intressanta i sammanhanget är att den omfattande ökningen med kommentarer innehållande suspekta länkar startade just förra fredagen.  

Till er läsare uppmanar jag att fortsätta kommentera trots lite mer besvär för er. 

9 kommentarer:

 1. Den dagen fick någon klartecken att använda våld.

  SvaraRadera
 2. Kan tillägga att jag har haft noll sådan kommentarer. Verifiering verkar alltså hjälpa.

  SvaraRadera
 3. ok det...fast jag tycker det är synd att wiseman inte har kvar alternativet anonym.

  /maggan

  SvaraRadera
 4. Början på ngt större ?? med tanke på annat som skrivs nu bl.a Reuters artikel om misstänkt spyware "Suspected Russian spyware Turla targets Europe, United States"....

  /Jonas

  SvaraRadera
 5. Att inte ha alternativet anonym är en del av säkerhetstänket :-)

  SvaraRadera
 6. Genom att ta sig in i personer med centrals ställning datorer via "lurendrejeriet" att man trycker på en bifogad länk släpper man in Trojaner i systemet som dolt kan läsa vad man skriver, typ hemliga order och instruktioner. Sådan information är guld värd speciellt vid ett skymningsläge före ett krig. Ja, detta vet ni redan utan att jag behöver tala om detta för er. Men låt mig fortsätta liknelsen om en gangsterliga som vill ta sig in i och ta kontrollen av ett hyreshus. Har man då fått tag i en huvudnyckel är det oerhört enkelt att ta sig in. Speciellt enkelt är det om inga är hemma i huset eller ligger och sover svårväckta som stockar. Det man kan göra i huset om en hotbild börjar dyka upp är att skaffa vaktlistor och genom observationer försöka upptäck kända inbrottstjuvar när dessa tassar omkring utanför. Men då gäller det å andra sidan dels att den som håller vakt vet vem han skall spana efter samt att han håller sig vaken. Är han vaken och slår larm är det meningen att folk i huset skall tända lyset eller på annat sätt visa att man är hemma. Gör man inte detta, eller att bara en av tio är hemma eller vakna tar man risken att ligan likväl slår ned vakten och tar över huset med sin dyrk och med överraskningsmomentet på sin sida. Har ingen i huset innan förstått allvaret i det hela så är det nu för sent. Vill man ha kvar sina tillhörigheter får man vakta sitt hus, visa att man är hemma och fram för allt vara vaken.

  SvaraRadera
 7. Subversiv verksamhet? :)

  //Brassen

  SvaraRadera
 8. Hela 2. logistikbataljonen...

  Lite som bilden från firandet av Luftvärnet 70 år, då båda luftvärnsbataljonerna stod uppställda på kaserngården.

  https://sv-se.facebook.com/luftvarnsregementet.lv6/photos/a.403378326371293.81675.177420678967060/403378549704604/?type=3&theater

  Fyra kompanier av den nymoderata försvarsmakten på vardera sidan av minnesstenen alltså.

  Ser för övrig att du rekommenderar ny intendenturmateriel:

  http://www.zalando.se/brixtol-tunn-jacka-groent-bx922n000-m11.html

  Inte utan att man undrar om dragkedjan fungera...fast det är klart, går den sönder kan man ju alltid skylla på handhavandefel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herr Topping.

   Har man bataljoner som mest liknar väldigt små kompanier blir det fort brigader av det hela.
   Brigader är något vi så småningom skall ha så det låter ju bra och ser bra ut på en PP-presentation. Verklighetens få kroppar som står på backen är det så sällan någon ser så det kan väl kvitta?
   Sedan är det ju så att vi behöver inte fler personer än vi har materiel eller vapen att hantera. Har vi bara fyra artpjäser behöver inte artbataljonerna vara så stora!

   Jag träffade en SFD-chef häromdagen, han hade varit glad om vi handlade via Zalando. Han hade förbrukat hundratusentals kronor redan i år på onödiga transporter.
   Allt eftersom persedlar försvunnit och tillkommit, från persedelkorten, har han fått packa och skicka in och sedan begära tillbaka samma prylar från Arbogaförrådet.
   Zalando har enligt uppgift gratis både frakt och retur!

   Teaterdirektören.

   P.S. Ett obekräftat rykte säger att man funderar på att inrätta en dragkedjesimulator vid gamla I1 på Kungsängen för att råda bot på den stora felfrekvensen av handhavandefel. Ett nytt utbildningstecken lär också vara under framtagande!

   Radera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna