22 januari 2012

Modifieringen av HMS Carlskrona pågår ??

Har det måhända skett förändringar avseende den planerade modifieringen av HMS Carlskrona från patrullfartyg till stödfartyg?

Ombyggnaden skulle enligt FMV ursprungliga plan starta 2011-12-01. Enligt ett tidigare inlägg om modifieringen baserat på FMV uppgifter när man gick ut med underlag inför upphandlingen, så skulle detta ske under en period från december 2011 fram till sommaren 2012.

Det kan väl inte vara så att det har hamnat grus i maskineriet p.g.a. Försvarsmaktens ekonomiska läge? Om så är fallet så skulle det vara mycket märkligt eftersom vår försvarsminister Tolgfors, som har full koll på läget, hävdat vid flertalet tillfällen och så sent som 11 januari deklarerat att Försvarsmaktens ekonomi är i balans samt att utsikterna för 2012 såg mycket bra ut.

Men eftersom inget annat har sagts från officiella kanaler så pågår nog ombyggnaden med full fart på Kockums helt enligt plan......

För den intresserade så finns här en 360 graders bild på HMS Carlskronas brygga efter ombyggnad inför Adenviken. 

2 kommentarer:

 1. Mitt i prick! Du råkar inte kasta pil på fritiden?

  Roger Klang

  SvaraRadera
 2. Gustav Wasa sa...

  Varje edition av NBG har haft en exklusiv helikopterlösning:
  NBG 08: HKP 4 + HKP 10
  NBG 11: HKP 15 + kroatisk Mi-17
  NBG 15: HKP 14 + HKP 16?

  Om denna utomordentligt höga innovationstakt inom helikoptervapnet skulle tjäna som föredöme också för svensk marin skeppsbyggnadskonst är det naturligtvis inte alls konstigt att HMS Carlskrona behöver byggas om inför varje internationell insats. Pillemasarna behöver också en födkrok.

  Å andra sidan kanske den tämligen omfattande ombyggnaden till OPV skulle kunna skrivas av med mer än en (1) enda seglation? Gjorde inte HMS Carlskrona stor nytta i Indiska oceanen?

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna