7 mars 2013

Försvarsminister Karin Enström utfrågas

I dag höll riksdagen frågestund och försvarsminister Karin Enström (m) var en av ministrarna som blev grillade. Här nedan presenteras de tre frågorna med replik, följdfråga och slutreplik som var riktade till försvarsministern.

Mest intressant är onekligen Hultqvist fråga där han kräver ett JA eller ett NEJ huruvida försvarsministern har  förtroende för ÖB. I följdfrågan vill Hultqvist veta vad försvarsministern avser vidtaga för åtgärder för att få ner konliktnivån mellan FML och departementet då det är ministerns ansvar att göra något åt det.

Om Hultqvist fick svar på sina två konkreta frågor? Nej, självfallet inte. Ingen av frågorna besvarades utan ministern svarade istället med egen propaganda.

Klippen kan tyvärr inte ses på mobila enheter.
Anders Hansson (m) frågar Enström om GSS/T och OFF/T (reservofficerare)Peter Hultqvist (s) frågar Enström om förtroendet för ÖB och om konlikten mellan Fö och FM


Leif Pettersson (s) frågar Enström om FM rekrytering och ekonomi


1 kommentar:

  1. Känns ju inte lönt att ha demokrati över huvud taget när utkrävande av svar och ansvar kan enkelt undvikas med något som närmast kan liknas vid ett barn som vägrar äta sina ärtor.

    /Adlercreutz

    SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna