30 juni 2014

Almedalen: Den militära personalens syn på försvarspolitiken

Jag har under dagen försökt följa de flesta intressanta försvarspolitiska seminarier. Tyvärr har jag ingen möjlighet att kommentera alla. Däremot så har jag kommenterat de flesta via twitter. Vill du ta del av mina och andras synpunkter så skaffa ett twitterkonto omgående, där förs det en ständigt pågående försvarsdebatt.

Ett av de mest intressanta seminarier under dagen var det som arrangerades av Officersförbundet. Deltagande var Lars Fresker, Peter Hultqvist (s) samt Johan Forssell (m).

Seminariet inleddes med att Officersförbundet redovisade hur Försvarsmaktens personals förtroende för försvarspolitiken konstant har sjunkit. Resultatet är förödande. Endast 4% har stort förtroende för regeringens sätt att hantera försvarsfrågor, 14% instämmer till del att man har förtroende. Hela 46% av Försvarsmaktens personal har inte förtroende för regeringens försvarspolitik. Jag skulle kalla detta för en förtroendekris av stora mått.

Jag tycker de efterföljande diskussionerna mellan Hultqvist och Forssell speglar det hela rätt bra. Se gärna seminariet här nedan, det är helt klart värt att se!


2 kommentarer:

 1. Måste säga att Hultqvist är ganska förtroende ingivande. Hoppas att det blir en försvarspolitik i fortsättningen med breda uppgörelser och inte lika mycket partitaktiskt spel som det varit dem senaste åren. Sen hade ju inte 60 miljarder heller skadat, då har vi så det räcker och blir över :)

  SvaraRadera
 2. Är det inte fantastiskt att man kan besöka 40-50 förband och vara förvånad över resultatet i undersökningen?
  Var ligger felet?
  Någon lurar hela tiden politikerna?
  Politikerna förstår inte informationen?
  .........?
  Hultqvist vill göra upp med alla riksdagens partier. Herr Forsell uppfattar tydligen att "de nya moderaterna" inte omfattas av ett parti i riksdagen!

  Herr Forsell verkar inte förstå mycket av vad herr Hultqvist säger.
  Undrar varför?

  Teaterdirektören.

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna