21 oktober 2013

1.000.000


Alldeles nyss passerades den magiska gränsen en miljon besök här på bloggen. I ekonomins värld brukar man ofta säga att det tar tid att nå den första miljonen, men sen rullar det på rätt fort. Det stämmer in rätt bra även på bloggandet.

Det tog nästan exakt tre år att nå upp till en miljon besök. Men antalet bloggbesökare stiger konstant  numera, och det senaste året har ökningen varit extra tydlig. Mycket beroende på allt som hänt. Just nu ligger antalet besökare (snitt) på över 3000 per dag. Om den besöksfrekvensen håller i sig så kommer nästa miljon att passeras redan till sommaren. Så stor skillnad är det nu jämfört med den långsamma starten.

Detta förutsätter givetvis att bloggen lever vidare, något man aldrig ska ta för givet. Den senaste tiden har en viss uppgivenhet gestaltat sig här då positiv rapportering rörande svensk försvars- och säkerhetspolitik som stärker vår försvarsförmåga helt lyst med sin frånvaro. Vi bloggare brukar ofta få tillmälet "svartmålare", något som givetvis speglar verkligheten där ute. En försvarspolitisk nattsvart verklighet vi knappast själva kan styra över.

Men än så länge går kampen vidare, åtminstone så länge det finns ork att bemöta all galenskap. Förhoppningsvis så får bloggen vara med om att passera tvåmiljonersgränsen.

Tack till alla er som läser, och framför allt till er som bidrar till en levande debatt genom kommentarer.

14 kommentarer:

 1. Grattis och tack själv för allt du lägger ner!

  /Oscar

  SvaraRadera
 2. Grattis! Se till att hålla trycket uppe i pannan.

  SvaraRadera
 3. Gratulerar!

  Men det är inte utan att uppgivenheten börjar krypa på, för att citer förra reklamkampanjen: Vem bryr sig....

  Det verkar vara en våt filt över den försvarspolitiska debatten, och ingen verkar bry sig. Jag tror att Jan Kallberg ligger ganska nära sanningen i det här inlägget :
  "Ni läser in för mycket i politikers tal och ger dem för mycket cred. Cecilia Widegren är i grunden en turistvärdinna från Skaraborg - ad notam. Så sök inte att analysera något som saknar intellektuellt vridmoment. Min far sa att man kan skydda människor från andra - men inte dem själva."

  Kan det vara då enkelt att den förljugna hopen nymoderate helt enkelt saknar "intellektuellt vridmoment" och därav är det som att tala med en vägg - de begriper helt enkelt inte vad man säger....
  Med resultatet att det aldrig blir någon riktig debatt för motståndaren befinner sig på en helt annan nivå och begriper helt enkelt inte det som sägs....

  Så sammanfattningsvis - lönar det egentligen sig att vara engagerad i debatten när det bara är de närmast sörjande som bryr sig....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäste

   Trident   Man får hoppas att de1000000 blogg-besökarna går ut i samhället och tar upp försvarsdebatten med alla medborgare i detta land. Det är så man skulle få effekt. Partierna måste upp till bevis i försvarsfrågan. Hot om att bli av med röster är det enda som biter tror jag.

   Radera
 4. Grattis!

  Håll ut och kämpa vidare. Ni försvarsbloggare är vårat ljus i den mörkaste av politiska tunnlar.

  SvaraRadera
 5. Tack för allt arbete med bloggen och grattis till den första miljonen besök!

  SvaraRadera
 6. Grattis! Och kom ihåg: "Alla meddelanden om att motståndet upphört är att betrakta som falska" (eller hur det nu stod iskriften "Om kriget kommer")

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat! Går in här i princip varje dag för att se vad som hänt.

  SvaraRadera
 8. Grattis till miljonen! Imponerande bra jobbat!

  / Commander

  SvaraRadera
 9. Snyggt!
  Läget just nu är så nattsvart så det kan inte bli värre.
  Efter OS i februari kommer Putin hitta på något skit igen vilket kommer lägligt för den stundande valrörelsen. Många, särskilt politiker kommer få ett bryskt uppvaknande. Det låter kanske sjukt men jag ser fram emot ett sådant scenario...

  //Jonas75

  SvaraRadera
 10. Vi här på teatern kommer givetvis att efter veckans älgjakt att på ett hedersamt sätt fira din bloggs framgångar.
  Alla tillfällen till hejdlöst firande bör tillvaratagas står det i vår teaterdoktrin.
  Detta är ett sådant tillfälle.

  GRATTIS!

  Teaterdirektören med personal.

  SvaraRadera
 11. Grattis - bra jobbat.

  Pinta

  SvaraRadera
 12. Grattis! Fortsätt stå rak i ryggen och låt andra kröka den! Eller som britterna säger: "Cary on Soldier"

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna