20 januari 2013

Krya på dig ÖB

Foto: Försvarsmakten
Bloggen fick precis in ett tips om att någon har skapat en så kallad facebookgrupp med namnet "Krya på dig ÖB".

Gruppen har enligt uppgiftslämnaren fått ett tusental medlemmar på bara några timmar och åtskilliga personliga hälsningar har framförts till ÖB om en snabb återhämtning.

Den snabba analysen visar tydligt att stödet för ÖB Sverker Göranson är omfattande bland Försvarsmaktens personal, men även från människor utanför vilket är mycket glädjande och väldigt rättvist. Frågan är om någon ÖB har haft ett sådant stöd sedan Owe Wiktorin satt på ämbetet och öppet sa vad han tyckte och tänkte?

Det är också där stödet sannolikt har sitt ursprung. ÖB har det senaste året tydligt visat att han inte stillasittande och tyst kan sitta och se förfallet inom Försvarsmakten på grund av en extremt oansvarig försvarpolitik. Han har vid flertalet tillfällen lyft den mycket problematiska situationen som råder inom Försvarsmakten, framför allt ur ett ekonomiskt perspektiv. Som svar på sin frispråkighet fick ÖB strax innan jul misstroendeförklaringen - Regeringsbeslut 7 - i ansiktet. Det är därför inte så konstigt att Sveriges Överbefälhavare är utarbetad!

Men att det nu skulle saknas krut i pansargeneral Göranson råder det ingen större tvivel om. I intervjun med DN uttryckte han sig så här:

– Jag trodde från början att det var magen som krånglade, men doktorn säger att det var mer än så. Jag är arbetsutmattad och sjukskriven i två veckor för att jobba med frågan och sedan kunna komma igen till 100 procent 
– Man blir irriterad på kroppajävulen som inte gör som den ska.

Du som använder Facebook. Gå med i gruppen "Krya på dig ÖB" och visa ditt stöd.
Att sedan socialdemokraternas Ylva Johansson inte förstår bättre än så här är bara att beklaga.

Försvarsmakten: Artikel
Media: DN, SVT, DN, GP, Expressen,
Bloggar: 6mannen

6 kommentarer:

 1. Hittar ingen sån grupp, nån som har en länk?

  SvaraRadera
 2. Hittade inte någon sådan grupp, men!

  Österrikiska ÖB som stod emot försvarsministern när denne ville införa yrkesförsvar, har en fan-sida på facebook likaså. Eftersom han fick sparken ett tag. Idag har de folkomröstning i Österrike om värnpliktens vara eller icke vara.

  http://www.facebook.com/pages/Edmund-Entacher-Generalstabschef-a-D-der-Fanclub/184513918237674

  SvaraRadera
 3. Håller till fullo med! Några ivriga skribenter, vilket självfallet står de fritt att göra, hemfaller åt olika bakomliggande teorier och indirekt tror att det är så enkelt som att "ryck upp dig". Jag tror personligen inte ÖB är den som stannar hemma frivilligt i första taget om det inte är absolut tvunget!
  Detta kanske skapar en större förståelse för personal inom FM som mår dåligt (eller har gjort) det.
  Detta kan drabba vem som helst och utan närmre detaljkunskap om just ÖB, så är det en resa man har att göra.
  Först snabbt långt ner för att sen återigen sakta ta sig upp. Jag hoppas att ÖB får det bra framöver och att han fortsätter vara frispråkig och rak.

  SvaraRadera
 4. Krya på Dig ÖB-länk
  https://www.facebook.com/groups/134737713356977/

  SvaraRadera
 5. Österrike röstade idag nej till avskaffande av värnplikt.
  På ett sätt förvånande men å andra sidan ganska ganska väntat med bakgrund av hur Österrikes syn på tex internationella insatser har avspeglat sig genom åren med fokus på fredsbevarande operationer och i dessa taget en tillbakadragen roll.

  SvaraRadera
 6. Hur lång tid tar det för en mediastorm att blåsa över? 2 veckor... Har Fö något med sjukskrivningen att göra?! Tyvärr börjar jag bli lite konspiratorisk.

  SvaraRadera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna