1 april 2014

Ny ordförande i försvarsberedningen!

Strax efter midnatt kom uppgifter som gör gällande att Cecilia Widegren (m) lämnar uppdraget som försvarsberedningens ordförande med omedelbar verkan med anledning av att hennes tjänster och kompetens behövs bättre på annat håll.

Det är den pågående krisen i Östeuropa som är anledningen till det snabba beslutet om att kalla in Widegren som operativ chef för det nyupprättade specialkommandot som kommer att sättas upp inom ramen för OSSE med ett kraftfullt bakomliggande FN-mandat. Kommandot kommer att erhålla den mycket svåra uppgiften att observera de Ukrainska gränserna mot Ryssland och rapportera direkt till säkerhetsrådet och EU-parlamentet.

Det är vice generalsekreteraren i FN, svensken Jan Eliasson (s) som enligt uppgift har rekryterat Widegren efter snabb konsultation med Sveriges utrikesminister Carl Bildt. I pressmeddelandet säger Eliasson följande.
Det här uppdraget är ett av de viktigaste och kanske det mest krävande just nu. Därför har jag valt att gå över blockgränserna för att hitta rätt individ . Min kollega Carl Bildt hade bara ett namn på listan över individer han rekommenderade och det var Cecilia Widegren.
Jan Eliasson säger även att Widegrens erfarenhet efter alla besök och goda samtal i Ryssland  har varit en stark bidragande orsak till att man gjort det här valet.

Då kan ju vän av ordning fråga sig hur det ser ut för vår egen försvarsberedning? Att vi nu står utan ordförande bådar inte gott då tiden för att börja komma överens börjar rinna ut.

Det har enligt vissa källor, när frågan dök upp i slutet av förra veckan, talats om att partikollegan Johan Forsell skulle ta över ordförandeskapet då han driver samma linje som Widegren. Men de allra senaste uppgifterna gör gällande att det finns en helt ny spelare på banan med "djup kunskap om försvarsfrågor". Personen i fråga ska enligt uppgifter till bloggen fram till alldeles nyligen ha varit försvarsanställd.

Vi lever i föränderliga tider - minst sagt!


22 kommentarer:

 1. Hehe...en komplott...

  SvaraRadera
 2. "Goda samtal med Ryssland", obetalbart! Under en halv sekund fick jag uppleva sann glädje, sedan ramlade poletten ner....

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Dessutom så fick din bloggkollegas nya engagemang ett annat aprilskämt att framträda offentligt i Dagens Eko och ge ett luftigt löfte utan finansiering, att flytta fram lv-robot i tiden. / Nemo Saltad Sobrius

  SvaraRadera
 5. Ha ha, den var rolig :-)

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat det tog en stund innan poletten trillade ned :)

  SvaraRadera
 7. Haha, grattis skipper till dagens bästa aprilskämt!

  SvaraRadera
 8. Blev först mycket glad, sedan tänkte jag ett varv till

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Det är 1.e april idag - för så väl kan det väl knappast vara - kanske hade ordförandeskapet för den beridna högvakten varit mer lämpligt för denna sagotant.

  SvaraRadera
 11. Hoppet är det sista som överger en.....sen har ju Widegren och dagens datum en mycket speciell relation...
  /CD

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Är Moderaternas LV rop också ett skämt? Hoppas inte...

  SvaraRadera
 14. Ett underbart aprilskämt, jag skrek inombords av glädje när jag läste på WW och länkades hit, tills jag tittade på publiceringsdatumet.... fan!, BRA dragning!

  SvaraRadera
 15. Vidare meddelas att den kände poeten och bloggkommentatorn Sumatra utsetts till stabschef för det nyupprättade specialkommandot. Sumatra är mest känd för det existentiella poemet Tallyho:

  Drink, drank, drunk
  Sing, sang, sung

  Sink, sank, sunk
  Sleep, slept, slept

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 17. Ja, visst var det ett aprilskämt påkommer i all hast sent i går kväll. Försvarsberedningen rullar vidare med Widegren vid rodret. Förhoppningsvis var det några som även såg försöket till samordning med Wiseman som skulle ta över posten.

  Den första april får man skoja, till och med ljuga. Men man får inte gå över gränsen. Av den anledningen har några kommentarer här ovan refuserats.

  Det jag undrar mest ör om någon gick på det? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gick på det, nybörjare att följa era bloggar som jag är. =)

   Som nån skrev: Hoppet är det sista som överger en. ;)

   Radera

REGLERNA FÖR KOMMENTARER KOMMER NU PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING ATT SKÄRPAS:
- Kommentarer som ej håller sig till ämnet kommer att refuseras
- Skriv kortfattat och kärnfullt
- Personangrepp publiceras ej
- Håll en god ton i kommentarerna